Profesor despre problema vaccinării – Prea se insistă, prea se dau vouchere, prea se dau cadouri pentru vaccinați. Eu nu sunt de acord cu chestiunea asta și asta îmi ridica un semn de întrebare

Autoritățile sunt așteptate să detalieze astăzi în ce condiții va începe noul an școlar la 13 septembrie. Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, vor avea miercuri dimineață, la ora 10:00, o conferință de presă în care vor detalia ce conține Ordinul de Ministru comun pentru deschiderea şi funcţionarea şcolilor.

La nivel național, proporția angajaților din învățământ vaccinați este de aproape 60%.

Ministerul Educației a cerut ca până pe 8 septembrie să primească o situație detaliată a numărului de cadre didactice vaccinate împotriva Covid-19.

La Iași, puțin peste 6.600 de angajați din școli sunt vaccinați.

„La nivelul județului Iași 55% dintre angajați, asta însemnând profesori, învățători, educatori, deci cadre didactice, cadre didactice auxiliare, personal nedidactic, sunt deja vaccinați”, a detaliat Antonina Bliorț – purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean  Iași.

Dan Chihaia este profesor de limba engleză la Colegiul „Vasile Adamachi” Iași. Nu vrea deocamdată să se vaccineze.

„Prea se insistă, prea se dau vouchere, prea se dau cadouri pentru vaccinați. Eu nu sunt de acord cu chestiunea asta și asta îmi ridica un semn de întrebare. Și atunci prefer să mai aștept, să mă gândesc dacă merită sau nu merită să fii vaccinat”, spune Dan Chihaia.

Profesorul nu consideră că decizia lui poate afecta sănătatea copiilor. „Nu mă pot considera a fi un pericol pentru elevii de la clasă, pentru că mă protejez, respect toate măsurile de protecție din școală și din afară”, a explicat el.

 

 

Sursă foto – dw.com