Statele Unite au părăsit complet Afganistanul după 20 de ani. Pe străzile din Kabul, talibanii au sărbătorit cu focuri de armă

Războiul dus de SUA în Afganistan s-a încheiat. Armata americană a publicat o fotografie cu ultimul militar urcând la bordul ultimului avion de transport. În urmă au rămas la putere tot talibanii, care fuseseră alungați la începutul războiului, acum 20 de ani și care și-au sărbătorit noua independență cu focuri de armă, pe străzile din Kabul.

Pe rețelele de socializare a fost făcut public un videoclip în care talibanii merg pe aeroportul din Kabul. BBC nu a putut verifica autenticitatea filmărilor.

În imagini se vede un grup de bărbați, despre care se crede că sunt luptători talibani, care merg prin capitala afgană, iar unul dintre ei spune că a intrat pe aeroport, că avioanele americane au decolat și că totul va fi bine în viitor.

În ultimele două săptămâni, SUA și celelalte țări care au participat la misiunea din Afganistan au scos din țară zeci de mii de localnici care le-au ajutat.

 

 

Sursă foto – fox.com