Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a răzgândit în privința măștilor textile în școli: vor fi permise la clasele primare

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat luni seară, într-o emisiune la Digi24, că se va face o excepție de la noua regulă privind obligativitatea purtării măștilor de uz medical în școli, pentru elevii din clasele I-IV. Într-o conferință de presă din 24 august, ministrul sănătății anunța că măștile textile vor fi interzise în școli.

„Vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și medicinale. Dar vom recomanda puternic, cu titlu de obligativitate, măști medicinale la clasele gimnaziale si liceale”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a subliniat că masca va fi obligatorie în toate spațiile școlii, nu doar la ore. Singura excepție va fi făcută, în anumite cazuri, pentru orele de educație fizică. „Până la incidența de 2 la mie, fără mască în sălile de sport, dar cu recomandarea ferma ca activitatile sportive să fie efectuate în spații deschise”, a explicat Ioana Mihăilă.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/IoanaMihailaMS