În Elveția, câteva vaci rănite au fost coborâte din munții Alpi cu elicopterul

Pentru că prezentau probleme fizice și nu se puteau deplasa corespunzător, 10 vaci au fost coborâte din Munții Alpi într-un mod inedit. Astfel, vacile rănite au fost transportate de un elicopter, fiind asigurate cu un cablu special și un ham din plasă, plutind suspendate prin aer.

Acțiunea s-a desfășurat vineri, în pasul montan elvețian Klausenpass, care se află la aproximativ 1.950m deasupra nivelului mării.

Fermierii care așteptau sosirea elicopetrului au folosit frânghii de ghidare pentru a ajuta vacile să aterizeze în siguranță, ulterior mutându-le în remorci convenționale.

Pentru Sky News, fermierul Jonas Arnold a declarat: „Un motiv pentru transportul elicopterului este că nu poți ajunge la unele pășuni cu mașina, iar celălalt este că unele vaci sunt rănite, deci nu trebuie să coboare muntele la pas. A fost un zbor calm și scurt. Nu am observat nicio diferență între cele care au zburat și cele care au mers normal.”

Nici una din cele 10 vaci transportate prin aer nu a avut de suferit, conform fermierilor elvețieni.

Între timp, restul de aproximativ 1000 de vaci au coborât pe coasta muntelui în mod normal, fără vreun ajutor special.

Potrivit fermierilor, aceștia își vor duce bovinele către Urnerboden, în cantonul elvețian Uri, pentru parada anuală a vacilor.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – SkyNews/Reuters