Joe Biden, după atentatul de la aeroportul din Kabul – Nu vom uita, nu vom ierta. Vă vom urmări până la unul și vă vom face să plătiți

Președintele american, Joe Biden, a declarat, joi, după atentatul revendicat de ISIS – K la aeroportul din Kabul, în care și-au pierdut viața 12 militari americani: ”Nu vom uita, nu vom ierta. Vă vom urmări până la unul și vă vom face să plătiți”. El a mai spus că America va răspunde ”cu precizie și cu forță” și că teroriștii nu vor câștiga.”Îi vom salva pe aliații afgani. America nu va fi intimidată”, a mai spus Biden.

Declarații Joe Biden

Este o zi grea. După cum știți, în această seară teroriștii au atacat aeroportul. Grupul numit ISIS K a luat viețile unor americani care păzeau acest aeroport, mai mulți civili au fost uciși.

Comandanții de la Washington se preocupă de această chestiune îndeaproape. Situația de pe teren se schimbă constant. Soldații care și-au dat viața au fost niște eroi.

Peste 100 de mii de cetățeni americani,  parteneri  ai americii, afgani, au fost duși în locuri sigure. Gil, soția mea  și mine ne gândim cu durere la toate acele familii afgane care au pierdut copii în  toate  aceste atacuri.

Nu vom uita, nu vom ierta. Vă vom urmări până la unul și vă vom face să plătiți.

Vom răspunde cu precizie și cu forță, trebuie să știți că teroriștii aceștia nu vor câștiga. Îi vom salva pe aliații afgani. America nu va fi intimidată.

Le-am spus celor din armată că dacă au nevoie de contingente suplimentare le vor primi. În ce privește identificarea și doborârea liderilor ISIS care au făcut toate acestea, îi vom găsi oriunde ar fi, oricine ar fi.

Armata afgană s-a prăbușit în 11 zile. Este în interesul talibanilor ca ISIS K să nu acopere zone și mai largi, ca o metastază. Le-am cerut să ne dea spații mai mari. Nimeni nu are încredere, dar contăm că este în interesul lor ca noi să plecăm la data indicată și să evacuăm cât mai multe persoane. Chiar și azi am reușit să evacuăm 7000 de persoane, 5000 de americani.

Până acum nu am primit dovezi că există vreo înțelegere între talibani și cei din ISIS.

Evacuarea va continua, știm că există pericolul să aibă loc un alt atac. Talibanii nu sunt băieți buni, nu spun că ar fi, dar au și ei interesele lor. Vor să-și dea seama cum pot menține aeroportul deschis, economia să continue. Există destule motive ca mai multe persoane să fi evacuate după ce le localizăm. Nu mai sunt atât de multe, i-am identificat, dar nu vor să plece, au familii extinse.

Există milioane de cetățeni afagani care nu au cooperat în mod activ cu noi, dar s-ar urca în avion și mâine dacă li s-ar da șansa. Depinde și de cine vrea să iasă.

Un fost președinte a încheiat un acord cu talibanii de scoatere a trupelor americane de la 1 mai. Vă aduceți aminte? Te întreb, vă pun o întrebare, e corect ce am spus eu?

Oamenii riscă să fie răniți, uciși, și e o mare problemă asta. Motivul pentru care nu au fost atacuri asupra armatei americane este că președintele Trump și-a luat angajamntul să scoată trupele americanii până la 1 mai dar ca trupele americane să nu fie atacate. Și nu au fost atacate. Gândiți-vă ce ar fi însemnat să renegogiez acest acord. Ar fi trebuit să trimit alte mii de trupe.

Terorismul este o metastază care se răspândește în întreaga lume și se apropie de Statele Unite.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/joebiden/