Tensiuni în USR PLUS – Dacian Cioloș a cerut ca și persoanele nevaccinate cu contraindicație de la medic să poată participa la Congres

Liderii USR PLUS s-au reunit, luni, într-o ședință a Biroul Național în care au discutat despre organizarea Congresului din luna octombrie la care va fi aleasă noua conducere a partidului. Ședința a fost una tensionată, după ce Dacian Cioloș a contestat o decizie luată anterior, potrivit căreia la Congres pot participa doar cei care s-au vaccinat.

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a susținut că sunt oameni care nu se pot vaccina împotriva COVID-19, cu condiții de sănătate preexistente care au contraindicație pentru vaccin, motiv pentru care trebuie schimbată această hotărâre a Biroului Politic Național. Cioloș a precizat că aceasta solicitare a venit de la membri de partid.

Solicitarea lui Cioloș a fost întâmpinată cu ostilitate de cei din USR, care i-au spus acestuia că decizia a fost deja luată și anunțată de Dan Barna în urmă cu câteva săptămâni.

„Nu putem să ne poziționăm ca partid pro-vaccinare și să facem Congres cu oameni nevaccinați”- spun surse participante la ședință.

În cele din urmă, Dacian Cioloș și cei din PLUS au forțat un vot în ședință pentru ca la Congres să participe și persoanele nevaccinate, care să prezinte dovada unui test, însă, deși cei din PLUS au susținut la vot solicitarea lui Cioloș, aceasta nu a întrunit suficiente voturi încât să fie adoptată, iar decizia finala a rămas ca la Congres să participe doar cei care fac dovada vaccinării.

Dacian Cioloș a precizat că excepția ar fi prevăzut „doar cazuri fără echivoc” unde persoanele ar fi adus dovadă de la medic.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/dacianciolos