Primăria orașului New York a decis vaccinarea obligatorie pentru tot personalul din educație

New York City va solicita fiecărui angajat al Departamentului de Educație, inclusiv profesorilor, directorilor și personalului de la biroul central, să fie vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin anti-coronavirus până pe 27 septembrie, fără opțiunea de a se supune testelor săptămânale.

Noua obligație, care a fost anunțată azi, va afecta aproximativ 148.000 de angajați. Potrivit New York Times, aceasta este o escaladare a efortului primarului Bill de Blasio de a încetini răspândirea variantei Delta prin vaccinarea mai multor rezidenți ai orașului. New York găzduiește de departe cel mai mare district școlar public din țară, cu aproximativ 1 milion de elevi.

Personalul din învățământ este primul grup de angajați care au o obligație completă de vaccinare.. Luna trecută, Bill de Blasio a emis un mandat pentru lucrătorii din oraș, care le-a permis celor nevaccinați să se supună testării săptămânale pentru noul coronavirusul.

„Știm că acest lucru va contribui la furnizarea de siguranță tuturor”, a declarat de Blasio în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că școlile din oraș au avut o transmisie extrem de redusă a virusului anul trecut. Mandatul, a spus primarul, va ajuta orașul „să construiască pe acel succes”.

Potrivit jurnaliștilor New York Times, decizia lui de Blasio este probabil să fie nepopulară printre unii angajați ai Departamentului de Educație, dar primarul este susținut în mare măsură de puternicul sindicat al profesorilor din oraș. Orașul încă negociază cu Federația Unită a Profesorilor și cu alte sindicate care reprezintă personalul din învățământ cu privire la ce se va întâmpla cu angajații care nu respectă obligația de vaccinare. Autoritățile au anunțat luna trecută că educatorii care nu au respectat cerința de a fi vaccinați sau de a se supune testelor vor fi suspendați fără plată, iar o consecință similară este probabilă pentru personalul care refuză să fie vaccinat în urma deciziei de astăzi.

 

 

Sursă foto – newyork.com