Tony Blair, fost premier al Marii Britanii – Ne-am retras în aplauzele tuturor grupurilor jihadiste din lume

Fostul prim-ministru al Regatului Unit, Tony Blair, care a adus țara în Războiul cu Afganistan, în 2001, alături de Statele Unite conduse de George W. Bush, l-a criticat pe Joe Biden pentru faptul că a „abandonat Afganistanul”, o decizie pe care o califică drept „tragică, periculoasă și inutilă”.

„Abandonarea Afganistanului şi a poporului său este tragică, periculoasă şi inutilă, nu este nici în interesul lor, nici al nostru”, a scris Tony Blair într-un articol postat pe site-ul fundaţiei sale, aceasta fiind prima sa reacţie de la prăbuşirea guvernului afgan şi preluarea puterii de către talibani.

„Privind consecinţele deciziei de preda Afganistanul aceluiaşi grup de la care a început masacrul din 11 septembrie şi în aşa fel încât pare să scoată în evidenţă umilinţa noastră, întrebarea care se pune aliaţilor şi duşmanilor este: a pierdut Occidentul toată voinţa strategică?”- a mai spus Blair.

Foarte criticat pentru dorinţa sa de a urma SUA în Afganistan şi Irak, Tony Blair explică faptul că strategia actuală a occidentalilor va fi în detrimentul acestora pe termen lung.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/instituteglobal/photos/?ref=page_internal