Bob Dylan acuzat că a drogat și abuzat sexual în mod repetat o fetiță de 12 ani în 1965

Un proces intentat în New York City susține că legendarul cântăreț Bob Dylan a abuzat sexual o fetiță de 12 ani în 1965, potrivit documentelor depuse în instanță vineri, 13 August.

Femeia, acum în vârstă de 68 de ani, identificată în proces drept JC, susține că „pe o perioadă de șase săptămâni” Bob Dylan s-a împrietenit și a stabilit o legătură emoțională „cu ea și, în cele din urmă, a abuzat-o sexual de mai multe ori între aprilie și mai din 1965 când ea avea 12 ani. La acea vreme, muzicianul Bob Dylan avea vârsta de 24 de ani.

Într-o declarație adresată USA Today, un purtător de cuvânt al lui Dylan a declarat luni că „acuzația este neadevărată și va fi combătută energic”.

Avocații acuzării susțin că Dylan s-a împrietenit cu JC „pentru a-și reduce inhibițiile cu scopul abuzului sexual, ceea ce a făcut, împreună cu furnizarea de droguri, alcool și amenințări de violență fizică, lăsând-o cicatrice din punct de vedere emoțional și afectată psihologic până în prezent „, se arată în proces.

Se mai susține că Dylan și-a folosit statutul de muzician celebru și că prin „îngrijirea ei i-a câștigat încrederea pentru a obține controlul asupra ei”. Muzicianul ar fi abuzat-o sexual „în anumite momente” în apartamentul său de la Hotel Chelsea din New York.

Când a fost contactat de CNN, un avocat al J.C. a refuzat să spună cum a ajuns să-l întâlnească pe Dylan și nu va detalia asupra naturii cererilor de abuz sexual.

„Plângerea vorbește de la sine. Vom dovedi toate acuzațiile într-o instanță de judecată”, a declarat avocatul Daniel Isaacs. „Plângerea a fost depusă după multe cercetări și verificări aprofundate și nu există nicio îndoială că a fost alături de el la Hotel Chelsea.”

JC, care locuiește acum în Greenwich, Connecticut, a declarat că a suferit și continuă să sufere: „suferință mentală gravă și severă, angoasă, umilință și jenă, precum și pierderi economice” și solicită despăgubiri compensatorii și punitive de la Dylan .

Procesul a fost intentat cu o zi înainte ca Legea Victimelor Copilului din New York să expire, la 14 august 2021. Avocatul acuzării a declarat pentru CNN că procesul a fost intentat în temeiul actului și că i-a dat „posibilitatea de a solicita despăgubiri”.

Bob Dylan, acum în vârstă de 80 de ani, este considerat unul dintre cei mai importanți compozitori și cântăreți ai secolului 20, câștigător al Premiului Nobel pentru literatură. În carieră muzicală întinsă pe durata a mai mult de 60 de ani, Bob Dylan a compus hit-uri precum „Like a Rolling Stone”, „”Blowin’ In The Wind”, „Mr. Tambourine Man”, „The Times They Are a-Changin'” sau „Hurricane”. A fost inclus în Time 100: The Most Important People of the Century”, fiind numit „maestru poet, critic social caustic și spirit îndrăzneț”.

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto –  cnn.com