Ministrul Educației – Pe 13 septembrie, școala va începe cu prezență fizică. Fără scenarii

Ministrul Educației a declarat marți, într-o conferință de presă, că susține varianta în care toți elevii vor reveni în clase din 13 septembrie, când începe anul școlar 2021/2022, fără scenarii de funcţionare bazate pe rata de infectare din localităţi, cum au existat anul trecut.

„Atât cât am în limitele de competenţă, pot să vă spun că şcoala va începe fizic, cu prezenţă fizică. Şcoala va începe în data de 13 septembrie”- a declarat Sorin Cîmpeanu.

„În momentul de faţă, vă răspund foarte clar: bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limita de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ în raport cu orice altă categorie de personal, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare”- a mai spus ministrul.

Cîmpeanu a adăugat că „are dreptul să manifeste acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu