Marcel Ciolacu – Deci ai voie să faci concerte de 75.000 de oameni, congrese de mii de oameni în sală, dar să vii să protestezi împotriva Guvernului, la Cotroceni, de exemplu, nu au voie mai mult de 500

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, critică decizia autorităţilor de a limita numărul participanţilor la mitinguri, dar de a majora numărul maxim de persoane care pot participa la concerte. El afirmă, ironic, în acest context, că va propune colegilor săi din PSD să facă nu un miting împotriva Guvernului, ci un congres sau un concert în faţa Palatului Cotroceni, adunarea urmând a avea loc în funcţie de modul în care vor fi distribuite fondurile la rectificarea bugetară.

„O să stau de vorbă cu colegii mei să găsim formula legală adecvată, pentru că am înţeles că au voie concertele până la 75 de mii de oameni în spaţiu liber. (…) Dar la mitinguri – ei cu congres, am înţeles că au anunţat peste 5.000 de oameni – ştiţi câţi oameni au voie să se prezinte la miting? Cinci sute, cică e propunere la cinci sute. Cică e propunere la cinci sute. Deci ai voie să faci concerte 75 de mii de oameni, ai voie să faci congrese de mii de oameni în sală, dar să vii să protestezi împotriva Guvernului său, la Cotroceni, de exemplu nu au voie mai mult de cinci sute. Şi atunci o să am o discuţie cu colegii mei, în cazul în care rămâne această aberaţie, până la urmă, o să propun să facem un congres al PSD-ului în faţă la Cotroceni. Dacă congrese avem voie nelimitat, nu facem miting, facem congres sau concert. (…) Ei au voie să facă spectacole, au voie să facă congrese în sală peste cinci mii de oameni, dar lumea să vină să-i înjure şi să le spună că nu se mai poate trăi aşa în România, nu au voie decât cinci sute. Aţi auzit de o aberaţie atât de mare vreodată?”- a spus Ciolacu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CiolacuMarcel