Pandemia de coronavirus nu a trecut și continuă să facă victime, chiar dacă România se află într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, a avertizat președintele Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni. Totodată, șeful statului i-a îndemnat pe români să fie realiști și să se pregătească de valul 4 al pandemiei vaccinându-se împotriva virusului dacă încă nu au făcut-o. „Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare”- a afirmat Iohannis.

sondaj

„Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut și continuă să facă victime. Deși acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realiști. Pandemia nu s-a încheiat. Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru, și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față”- a avertizat președintele Iohannis.

Șeful statului a făcut apel din nou către cetățenii nevaccinați să se imunizeze pentru a contribui la „încheierea acestei grave crize sanitare”.

„Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate. Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare. Această perioadă ne-a arătat, o dată în plus, și nenumăratele hibe și probleme ale sistemului nostru de sănătate. Avem acum ocazia să ne gândim la șansa reconstrucției și reafirm, astfel, preocuparea mea pentru găsirea celor mai bune soluții de reformare a domeniului sănătății, unul dintre cele mai greu încercate în această perioadă dramatică”- a continuat Iohannis.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis