Purtătorul de cuvânt al BOR – Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, vaccinarea este un drept, nu o obligație

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, iar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a dat luni primele explicații pe această temă. El spune că șeful Bisericii Ortodoxe Române este, „ca fiecare dintre noi”, o persoană cu un profil medical personal, „care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său” şi care a reflectat la „caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum şi la faptul că acesta este un drept, nu o obligaţie”.

Patriarhul Daniel este, „ca fiecare dintre noi”, o persoană cu un profil medical personal, „care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său” şi care a reflectat la „caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum şi la faptul că acesta este un drept, nu o obligaţie”, a transmis luni purtătorul de cuvânt al Patriarhiei , în contextul în care vicepremierul Dan Barna a cerut implicarea Bisericii pentru a accelera campania de vaccinare, ajunsă într-un punct mort.

Vasile Bănescu a transmis că, dacă Patriarhul Daniel va decide să se vaccineze, „Patriarhia Română va anunţa public lucrul acesta”.

 

 

Sursă foto – basilica.ro