Ungaria – variantă nouă de coronavirus ”Del 156/157”

Compania Avidin Kft. din Szeged, ce efectuează teste în masă pentru companii mari încă de la începutul epidemiei, a detectat o variantă extrem de rară a mutantului indian al coronavirusului în patru probe maghiare, informează Portofolio.hu

În ultimele săptămâni, în urma testelor efectute, a fost raportat un număr foarte mic de cazuri, 1-2 infecții pe zi. Însă această săptămână numărul cazurilor a crescut ușor, cu 10 până la 15 infecții noi pe zi, iar joi au fost depistate și 2 variante de virus tip delta. Această variantă rară, denumită Delv156/157, a fost detectată vineri la încă două persoane infectate.

László Puskás, directorul general al Avidin Kft., a declarat că probele au fost supuse secvențieri mai amănunțite, rezultatul fiind detectarea unui mutant indian rar care a fost raportat doar de 21 de ori în lume până acum.

Nu se cunosc încă simptomele provocate de Del 156/157 și dacă infectivitatea sa diferă de tipul indian cunoscut deja. De aceea, încă nu se poate estima cât de contagioasă este această nouă varianta Del 156/157.

În contextul creșterii numărului de teste pozitive raportate, ministrul Resurselor Umane Miklós Kásler a declarat că Ungaria se așteaptă la un al patrulea val coronavirus, poate chiar până la începutul toamnei.

De asemenea, un nou ordin guvernament a fost emis, prin care se  stabilește că începând cu 1 August studenții la medicină care au terminat cel puțin 10 semestre din cele 12 vor vizita persoanele peste 60 de ani pentru a-i convinge să primească vaccinul împotriva coronavirus. Conform Telex.hu,  Administratorul Fondului Național de Asigurări de Sănătate informează ministrul de interne și medicii generaliști despre pacienții nevaccinați cu vârsta de peste 60 de ani, inclusiv datele lor personale și adresele de domiciliu.

István György, liderul grupului național de lucru maghiar pentru vaccinare, a declarat că 470.000 de persoane cu vârsta peste 65 de ani nu sunt încă vaccinate.

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – dw.com