Statul maghiar investește 1.3 milioane de euro pentru construcția unei tabere catolice în Harghita

Guvernul maghiar va contribui în total cu aproximativ 1,3 milioane euro la înființarea unei tabere pentru tineri catolici în localitatea Băile Selters din județul Harghita. Până în prezent, guvernul maghiar a contribuit cu aproape 425.000 de euro la construirea campusului, urmând să aloce și restul până la 1.3 milioane de euro în perioada următoare.
 Facilitatea care găzduiește tabăra a fost binecuvântată săptămâna trecută de Arhiepiscopul Gyulafehérvár, în fața publicului prezent și a lui Miklós Soltész, secretar de stat pentru relații bisericești și etnice al biroului primului ministru maghiar.
Miklós Soltész a declarat că guvernul maghiar sprijină construirea taberei pentru a ajuta la încurajarea comunităților care pot sprijini conservarea națiunii maghiare. Soltész i-a încurajat pe tinerii prezenți în fața taberei să-și susțină credințele și valorile, dar să o facă „și pentru cei care nu pot vorbi pentru ei înșiși”.
 „Am văzut, am experimentat că acolo unde este construită o astfel de comunitate, națiunea rămâne, comunitatea rămâne, așa că guvernul ajută”, a mai declarat Miklós Soltész membrilor presei.
Lucrările au început în primăvara acestui an, iar tabăra va fi formată dintr-o sala comună, o capelă și clădirea principală, care va putea găzdui 50 de persoane.
Campusul va servi ca loc pentru organizația de tineret a arhiepiscopiei pentru organizarea de evenimente, programe de instruire și tabere și ca loc de retragere pentru grupurile pastorale și comunitățile spirituale ale arhiepiscopiei.
Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria
Sursă foto – MTI