Dispecer 112, către o mamă care-și căuta fiica – Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul

Este anchetă internă la Serviciul de Ambulanță Galați, dar și un control trimis de la București, de Departamentul pentru Situații de Urgență, după ce mama unei adolescente cu probleme de sănătate a dat publicității o înregistrare revoltătoare cu un dispecer care i-a preluat apelul de urgență privind dispariția fiicei sale.

În discuția purtată prin linia unică de urgență angajata Ambulanței îi spune femeii că, dacă fiica sa se ascunde, nu o caută nimeni, nici măcar poliția:

Mama fetei: Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.

Dispecer ambulanță Galați: E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.

Mama fetei: Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.

Dispecer ambulanță Galați: Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

Mama fetei: Reacția celor de la ambulanță a fost efectiv de domeniul fantasticului. Cum adică… era un fel de te descurci singură, păi nu poți să te descurci singură pentru că nu ești nici medic specialist, nu ești nimic, nu te poți descurca.

 

 

Sursă foto – mai/facbook.com