Comisia de la Veneția recomandă desființarea Secției Speciale și eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților

Comisia de la Veneția recomandă, într-un punct de vedere adoptat sâmbătă, desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) ”ca un prim pas urgent” în cadrul unui proces mai larg de reformare a justiției, se arată într-un comunicat al Comisiei. Comisia mai precizează că amendamentele votate în Camera Deputaților la legea de desființare a SIIJ trebuie complet înlăturate.

Comisia de la Veneția salută intenția autorităților române de a reforma sistemul judiciar și de a reda atribuțiile procurorilor de la DNA și DIICOT și înțelege faptul că primul pas urgent în această reformă mai largă este desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați. (…)

Pe ansamblu, amendamentele adoptate în Camera Deputaților ridică numeroase semne de întrebare atât pe conținut, cât și pe procedură. Comisia de la Veneția recomandă ca aceste amendamente să fie înlăturate complet.

Comisia de la Veneția dorește să sublinieze că desființarea Secției Speciale este doar un prim pas în procesul de reformă și că încurajează autoritățile române să continue cu un proces de reformă mai larg” – se arată în comunicatul Comisiei.

 

 

Sursă foto – alert24.ro