Biserica Ortodoxă Rusă le cere enoriașilor să se vaccineze și numește refuzul lor „păcat”

Молебен русским святым, на Св. Горе Афон просиявшим. Заупокойная лития по почившим ктиторам и братии русских афонских монастырей.

Biserica Ortodoxă Rusă s-a alăturat eforturilor depuse de autorități pentru a vaccina cât mai repede populația, în contextul creșterii abrupte a numărului de cazuri. Însă a făcut-o într-un mod… inedit: nu cu vorba bună, puterea exemplului și grija față de aproape, ci numindu-i pe cei care refuză imunizarea „păcătoşi care trebuie să se căiască pentru tot restul vieţii lor”.

„Văd în fiecare zi astfel de situaţii, oameni care vizitează un preot pentru a mărturisi că au refuzat să se vaccineze – sau apropiaţi ai lor – şi au cauzat, fără să vrea, moartea unei alte persoane”- a spus mitropolitul Ilarion.

El a numit refuzul de vaccinare drept „un păcat pentru care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieţii lor”. „Păcatul apare atunci când te gândeşti doar la tine, nu şi la o altă persoană”, a mai spus prelatul.

Luni, autoritățile ruse au anunțat 24.353 de cazuri, dintre care 6.557 la Moscova. Bilanţul oficial, la nivelul întregii ţări, a ajuns la 5.635.294 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei. 654 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, ducând totalul deceselor la 138.579.

 

 

Sursă foto – basilica.ro