Ministrul Educației – De anul viitor, e nevoie de creşterea duratei anului şcolar. Vacanța de vară ar trebui să fie mai scurtă

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, propune ca din toamna anului viitor să fie lungită perioada anului şcolar, explicând că a făcut o propunere în acest sens chiar pentru anul şcolar 2021-2022, dar că aceasta nu a fost acceptată.

”Structura anului şcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susţin: este nevoie de o creştere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari – nu numai în România, este drept – ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri” – a afirmat ministrul Educaţiei, duminică seară, la Digi 24.

În prezent, conform ministrului, perioada anului şcolar durează, în România, 34 de săptămâni, fiind una mai scurtă decât în multe ţări europene. Astfel, într-un ciclu de învăţământ de 12 ani, un elev din Germania învaţă cu doi ani şi jumătate mai mult decât un elev din România.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu