Bacalaureat 2021 – Absolvenții de liceu susțin proba scrisă la Limba română

Bacalaureat 2021 începe astăzi cu proba scrisă la Limba română, prima probă scrisă. Anul acesta, pe fondul situației epidemiologice, probele de competențe nu au mai fost susținute, ci vor fi echivalate, așa cum s-a întâmplat și în 2020.

Examenul de Bacalaureat 2021 va continua marți, 29 iunie, cu proba obligatorie a profilului – probă scrisă -, pe 30 iunie cu proba la alegere, iar pe data de 1 iunie, limba maternă.

​Candidații vor avea acces în sala de examen în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate, urmând ca la ora 9:00 să primească subiectele la română la BAC 2021. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sala în care se desfășoară examenul de bacalaureat.

Elevii vor primi coli tipizate și ciorne marcate cu stampila „Bacalaureat 2021 – C.E.” atâtea câte au nevoie, iar în timpul probelor scrise le este interzis să comunice cu ceilalți candidați sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe cu colegii foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la română la BAC 2021.

 

 

Sursă foto – bbc.com