Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației – Profesorii vor da feedback despre școala în care lucrează, relația cu inspectoratul și despre sistemul de Educație

Profesorii vor da feedback despre școala în care lucrează, despre relația cu inspectoratul și despre sistemul de Educație, anunță Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației. Oficialul a vorbit la Conferința națională „Școli curate” și despre posibilitatea ca părinții să aibă o fișă de feedback la rândul lor pentru că „nu suntem într-o poziție în care ne permitem, într-o democrație reală, ca unii să dicteze și alții doar să execute fără să-și poată exprima un punct de vedere”.

Radu Szekely a spus că unul dintre demersurile pe care le face Ministerul Educației în aceste moment este să susțină „mobilizarea stakeholderilor în acest ecosistem al educației”. Acesta a vorbit despre elevi, părinți, profesori, mediul economic, autoritățile locale.

„Mă bucur foarte mult că am reușit, în această primăvară, să aducem elevii, ca un prim pas, ca o prima categorie, mai aproape de conducerea și evaluarea vieții în școală prin metodologia de feedback. Sperăm să urmeze și părinții. O să urmeze și o metodologie – pot să spun asta și public acum, deși este doar la nivel de proiect – o metodologie prin care profesorii să poată, la fel, anonim, să contribuie la îmbunătățirea condițiilor în școala în care lucrează, sau la nivel de inspectorat și, de ce nu, la nivel de sistem. Pentru că, personal, cred – și știu că domnul ministru îmi împărtășești viziunea aceasta – cred în implicarea tuturor actorilor care participă la un sistem de guvernanță, pentru că nu suntem într-o poziție în care ne permitem, într-o democrație reală, ca unii să dicteze și alții doar să execute fără să-și poată exprima un punct de vedere. La urma urmei se ia o decizie, însă exprimarea punctului de vedere și contestarea cu argumente constructive a unei decizii sunt binevenite din toate părțile” – a declarat Szekely.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/photo?fbid=10157084577048432&set=ecnf.633528431