Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iași a câștigat în instanţă dreptul de a solicita vaccinarea sau testarea studenților înainte de examen

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a câştigat definitiv procesul intentat de către Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, alături de cinci studente ale UMF.

Conform unui comunicat al UMF Iaşi, aceştia au dat în judecată Medicina pentru a suspenda decizia cu numărul 516, luată pe 12 mai 2021, care prevede că participarea la sesiunea de examene este condiţionată de prezentarea unui document.

Universitatea a vrut ca toţi studenţii din sesiune fie să fie vaccinaţi anti-COVID-19, fie să aibă un test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, sau un test antigen rapid negativ, nu mai vechi de 24 de ore. Pentru a intra în sala de examen, studenţii mai puteau prezenta o adeverinţă din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

 

Sursă foto – news.umfiasi.ro