Ministrul Educației – Fiecare școală va avea un grup de acţiune anti-bullying format din director, consilierul școlar, trei cadre didactice, doi reprezentanți ai elevilor, un reprezentant al părinților și un reprezentant al autorităților locale

În contextul creșterii numărului de agresiuni – verbale sau fizice – în școli, între elevi, ministrul Educației, a anunțat vineri seară, într-o intervenție la Digi24, că la începutul anului școlar viitor, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying.

Vineri a fost semnalat un caz de bullying la Constanța și e doar unul dintr-un șir lung de astfel de agresiuni. Pe 3 iunie, un elev din București s-a aruncat pe geamul clasei, după ce a fost umilit de colegi, iar pe 27 mai, în Gorj, un băiat a fost lovit cu ușa de colegii de clasă.

Conform ministrului educației, în fiecare școală ar trebui să existe un grup anti-bullying, care să prevină astfel de derapaje sau să stopeze fenomenul imediat ce-l observă, însă acestea „nu sunt implementate, deși legea este în vigoare de ceva timp”, a recunoscut el.

”Vă pot garanta că de la începutul anului școlar 2021-2022 va exista în fiecare școală un grup de acțiune anti-bullying, legea prevede că trebuie să existe directorul, consilierul școlar, trei cadre didactice formate în problematica violenței, doi reprezentanți ai elevilor, un reprezentant al părinților și un reprezentant al autorităților locale. Aceste grupuri vor fi constituite în fiecare școală.” – a spus Sorin Cîmpeanu

 

 

Sursă foto – dw.com