Un elev din București s-a aruncat pe fereastră în pauză, după ce a fost umilit de colegi

Conform Observatornews.ro,  un elev de clasa a şasea de la şcoala George Bacovia din Bucureşti, sectorul 4, s-a aruncat pe geam, după ce ar fi fost bătut și umilit de colegi.

Într-o pauză, băiatul a sărit pe geamul clasei de la primul etaj al şcolii, în timp ce unii dintre colegi îl filmau cu telefoanele mobile și alții îl îndemnau să sară şi îl aplaudau. Elevi ai școlii au declarat că băiatul ar fi fost bătut și umilit constant de colegi. Copilul a căzut de la o înălţime de aproximativ cinci metri, iar profesorii au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112. O ambulanță l-a transportat la spitalul Marie Curie, unde medicii au stabilit că rănile nu sunt grave.

„Mi-a spus că este supărat, nu a justificat supărarea lui, am întrebat dacă supărarea lui merita aşa gest, a zis nu. El este o fire mai taciturnă, așa…” – a declarat Dorina Constantin, directoarea şcolii George Bacovia din Bucureşti.

Potrivit unui studiu realizat de „Salvați Copiii”, peste 90% dintre copiii și adolescenții care au ajuns în ultimul an la psiholog, în centrele de specialitate ale oganizației, au suferit tulburări emoționale care aveau legătură cu pandemia. Anxietatea a fost diagnosticul în cazul a jumătate dintre adolescenții consultați, în timp ce școlarii mici și preșcolari s-au confruntat cel mai des cu tulburări emoționale și cu dificultăți în a se readapta la școală.

 

 

Sursă foto – france24.fr