Premierul Florin Cîțu după publicarea integrală a PNRR – Construim sute de școli, vom renova zeci de spitale

Planul Național de Redresare și Reziliență, care conține 1.203 pagini, a fost publicat miercuri, 2 iunie, pe site-ul Guvernului. Premierul Florin Cîțu a declarat că banii pe care România îi așteaptă de la Comisia Europeană în baza PNRR, 29,2 miliarde de euro, vor fi folosiți pentru a construi autostrăzi, „sute de școli și creșe” și pentru renovarea și construirea a „zeci de spitale”.

Premierul Florin Cîțu a prezentat, la sediul Guvernului, Planul Național de Redresare și Reziliență, depus luni, 31 mai, la Comisia Europeană. „Vestea bună, PNRR a fost depus la Comisia Europeană luni și astăzi îl prezentăm în detaliu. Este un program foarte important pentru România, acest program a fost lansat când eu eram ministru al finanțelor, anul trecut”- a spus Florin Cîțu.

Șeful Executivului a vorbit apoi despre planurile Guvernului și despre modul cum vor fi împărțiți banii europeni.

Banii vor fi folosiți pentru a construi aproximativ 450 de kilometri de autostradă, sute de școli și de creșe, în special vom construi și vom renova zeci de spitale”- a mai spus Cîțu, la Palatul Victoria. Prim-ministrul a subliniat apoi că există „o premieră” după Revoluție, anume că România va avea un spital construit „cred că în 2024”.

 

 

Sursă foto – MFE.ro