Germania respinge cererea Ucrainei de a i se livra arme în contextul conflictului cu Rusia

Germania a respins marţi apelurile Kievului de a i se livra arme, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Berlinului puşti de asalt, echipamente radio şi vehicule blindate, informează Reuters.

„Sunt convins că acest conflict (din estul Ucrainei) nu poate fi rezolvat decât prin mijloace politice” – a declarat ministrul german de externe Heiko Maas jurnaliştilor înaintea unei videoconferinţe cu omologii săi din NATO.

„Acesta va rămâne orientarea angajamentului nostru cu Ucraina şi nu va exista nicio schimbare: livrările de arme nu ajută”- a precizat el.

Declarațiile ministrului german al apărării vin după ce preşedintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu că doreşte ca Germania să furnizeze Ucrainei arme pe fondul conflictului pe care Kievul îl duce în Estul ţării cu separatiştii susţinuţi de Rusia.

Declaraţia preşedintelui ucrainean pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung redeschide o discuţie care a generat acuzaţii între membrii Partidului Verzilor din Germania săptămâna trecută.

„Germania nu ne-a acordat niciun ajutor militar, dar ar putea”- a afirmat Zelenski într-un interviu care apare marţi.

El a menţionat că Ucraina ar putea folosi bărci cu motor de lansare a rachetelor, bărci de patrulare, puşti de asalt, echipamente radio şi vehicule militare blindate.

 

 

Sursă foto – dw.com