Valeriu Gheorghiță – Pe 1 iunie e foarte probabil să demarăm vaccinarea la 12-15 ani

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat duminică seară, la Digi24, data probabilă a demarării etapei de vaccinare la categoria 12-15 ani, după ce Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vineri, 28 mai, folosirea serului de la Pfizer pentru această grupă de vârstă.

„Din 1 iunie vom putea și noi începe vaccinarea. De Ziua Copilului e foarte probabil să demarăm și această etapă de vaccinare”- a anunțat Valeriu Gheorghiță, duminică seara. Pe 31 mai – 1 iunie se va desfășura primul maraton de vaccinare destinat copiilor, însă pentru că nu au fost îndepliniți toți pașii necesari după autorizarea EMA a Pfizer pentru grupa 12-15 ani, în cadrul acestui maraton vor fi imunizați numai cei peste 16 ani.

„Datele din studiile efectuate, în baza cărora s-a decis autorizarea acestei grupe de vârstă, au arătat un profil de siguranță și imunogenitate foarte bună. Lotul cu care s-a făcut comparația a fost cel al tinerilor cu vârste între 16-25 de ani, în această grupă de vârstă există o mare asemănare din punct de vedere imunologic, al reactivității organismului. Este interesant că grupul celor cuprinși între 12-15 ani a dezvoltat un nivel mult mai bun al anticorpilor, un nivel al răspunsului imun chiar mai mare decât al lotului comparator. Nivelul de protecție la copii e mult mai mare”- a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/valeriu.ghe