Ministerul Educației anunță încă o amânare pentru plata orelor din programul ”Școală după școală” – Estimăm că saptămâna viitoare

A teacher wearing a N95 Face masks teaches mathematics at an High School

Contractul de finanțare pentru programul “Școala după școală” a fost semnat pe 20 mai 2021. Informația a fost confirmată pentru Edupedu.ro de secretarul de stat din Ministerul Educației, Maria Manea. Oficialul a spus că este vorba despre o finanțare totală de 146,1 milioane lei pentru acest semestru, bani care ar putea ajunge la inspectoratele școlare județene și apoi la școli și profesori începând de săptămâna viitoare.

“În 20.05 s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Program național pilot de tip „Şcoala după şcoală” (Program național de educație remedială)”. Valoarea proiectului este de 146.163.000 lei.

Intrebată când vor primi profesorii banii, Manea a spus: „estimam ca incepand de saptamana viitoare se vor face platile catre Inspectoratele scolare judetene”

După plata de la minister către inspectorate, banii ar trebui să ajungă la scoli, care sunt obligate, potrivit Ordinului nr. 3.460/6 martie 2021, să facă plățile către profesori in termen de 3 zile.

 

 

Sursă foto – fr24.fr