Florin Cîțu despre alegerile din PNL – O să avem Congres şi discutăm, vedem care sunt candidaţii şi atunci puteţi vedea şi susţinerea mea

Premierul Florin Cîţu susţine că îşi doreşte o funcţie de conducere în PNL, dar evită să spună dacă va candida la preşedinţia formaţiunii, susţinând că experienţa sa poate ajuta PNL. Cîţu afirmă că are o relaţie „foarte bună” cu Ludovic Orban, fără a preciza dacă îl va susţine sau nu la Congres. „(…) o să avem Congres şi discutăm, vedem care sunt candidaţii şi atunci puteţi vedea şi susţinerea mea”, arată Cîţu.

Întrebat, luni seară, de jurnalişti, despre o întâlnire cu Emil Boc pentru a vorbi despre Congresul PNL, Cîţu a replicat: „Foarte informaţi sunteţi. Domnul Boc este în Bucureşti în aceste zile şi ne vedem de fiecare dată când vine în Bucureşti”.

Întrebat, de asemenea, dacă îşi doreşte o funcţie în conducerea PNL, Cîţu a afirmat: „Bineînţeles”. „Ceea ce discut eu în privat cu colegii mei rămâne în privat”, a subliniat el.

Florin Cîţu a afirmat că experianţa sa poate ajuta PNL.

„Am spus întotdeauna că eu cred că experienţa pe care am acumulat-o ca parlamentar, ministru de Finanţe şi premier este o experienţă care poate să adauge, să ajute partidul din orice poziţie” – a susţinut premierul.

Întrebat care este relaţia sa cu Ludovic Orban în acest moment, Cîţu a replicat: „Una foarte bună”.

Întrebat ulterior dacă este posibil să îl susţină pe Ludovic Orban pentru şefia PNL, Cîţu a spus că deocamdată nu crede că este vreun candidat.

Atunci când i s-a spus că Orban şi-a anunţat candidatura, el a afirmat: „Am înţeles, o să avem Congres şi discutăm, vedem care sunt candidaţii şi atunci puteţi vedea şi susţinerea mea”.

Ludovic Orban a declarat că orice vrea să candideze la şefia PNL o poate face şi, în cazul în care va avea un contracandidat la funcţia de preşedinte al formaţiunii, îl asigură pe acesta că va desfăşura o campanie corectă, pozitivă şi care să fie spre binele partidului.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/florinVcitu