Prefectul Capitalei, Alin Stoica, îi blamează pe profesori pentru că nu se vaccinează – E responsabilitatea și a dascălilor să se vaccineze, ca să nu fie mediu de transmitere

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţă că ”în jur de 40% – jumătate cel mult” dintre profesorii din Bucureşti sunt vaccinaţi şi afirmă că şi-ar dori ca în toate instituţiile rata de vaccinare să fie mai mare. ”O rată de vaccinare mică aduce cu ea nesiguranţă”, a declarat prefectul Capitalei.

În contextul în care municipiul Bucureşti se apropie de atingerea ratei de infectare care ar permite revenirea la şcoală a tuturor elevilor, respecitv sub 1 la mie, prefectul Alin Stiuca a fost întrebat, miercuri seară, la Digi 24, care este rata de vaccinare în rândul profesorilor.

”Din ultimele discuţii (…) înţeleg că undeva în jur de 40% – jumătate cel mult”- a afirmat Stoica

„Ca să-i protejăm și pe ei, e responsabilitatea și a dascălilor să se vaccineze, ca să nu fie mediu de transmitere. (…) Să facem apel din ce în ce mai mult la profesori și la responsabilitatea pe care ei o au față de elevi și să meargă să se vaccineze”- a mai spus Stoica.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/alin.stoica.568/photos