Mircea Miclea – Este o greșeală menținerea școlilor închise pentru jumătate de milion de copii. Vom deveni, probabil, culegători de sparanghel calificați

Fondator al școlii cognitive în psihologia românească, Mircea Miclea, a precizat că un efect major al închiderii prelungite și nejustificate a școlilor este „creșterea nivelului de anxietate în rândul elevilor și inclusiv creșterea consumului de substanțe.

La nivel internațional, creșterea este de 30%. Dacă coroborăm aceste date, creșterea anxietății și depresiei este de aproximativ 30% în rândul copiilor și adolescenților, cu toate consecințele care decurg de aici, cum ar fi creșterea consumului de substanțe. A devenit o problemă majoră de sănătate mintală”.

Este o greșeală” decizia de a ține închise școlile pentru 500.000 de elevi de clasele V-VII și IX-XI, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Mircea Miclea, după ce Guvernul a decis noi relaxări, dar niciuna referitoare la învățământ.

„Exact țările cu cele mai slabe rezultate la PISA au ținut cel mai mult timp școlile închise”, a spus fostul ministru al Educației, avertizând: „Consecințele sunt sabotarea viitorului economiei naționale, în condițiile în care știm cu toții că principala avuție națională vor fi competențele naționale, nu resursele naturale, în economia viitorului”.

„Vom deveni, probabil, culegători de sparanghel calificați, în loc să fim exportatori de tehnologie” – a spus Miclea, pentru Edupedu.ro.

 

 

Sursă foto – facebook.com