Adulții sub 40 de ani din Marea Britanie vor primi oferta unui vaccin alternativ la AstraZeneca din cauza unei legături a acestuia cu apariția cheaguri de sânge

A medical syringe and a vial in front of the AstraZeneca British biopharmaceutical company logo are seen in this creative photo taken on 18 November 2020. Pfizer and Biontech announced its conclude phase 3 study of COVID-19 vaccine candidate with 95% primary efficacy analysis, as media reported on 18 November 2020. (Photo by STR/NurPhoto via Getty Images)

Profesorul Wei Shen Lim, de la Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), a declarat: “Siguranța rămâne prioritatea noastră numărul unu. Deoarece ratele Covid-19 continuă să fie controlate, recomandăm ca adulților cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, fără comorbidități, să li se ofere o alternativă la vaccinul Oxford / AstraZeneca, dacă este disponibil, și dacă nu determină întârzieri inoculare.”

Organismul britanic reglementare a medicamentelor MHRA a anunțat că au existat 242 de cazuri de coagulare după administrarea a 28,5 milioane de doze de vaccin Astra Zeneca, 89 dintre ele fiind fatale., cu riscul ușor mai mare la grupele de vârstă mai tinere.

Nivelurile scăzute de infectare cu Coronavirus în Marea Britanie și aprovizionarea cu vaccinuri alternative au dus, de asemenea, la această decizie.

 

Sursă foto – bbc.com