Probleme cu banii pentru profesori. Ministrul Educației – Facem tot posibilul să se plătească orele remediale până de sărbătorile pascale

“Facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie până de sărbătorile pascale”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, joi seara la Digi24.

Ministrul a spus că a fost validat proiectul și că de acum pot fi trimise solicitările de plată. Potrivit regulamentului orelor remediale, în decurs de 3 zile de la primirea banilor, școala trebuie să facă plata pentru profesori.

Reacția ministrului vine la finalul lunii aprilie, în condițiile în care banii ar fi trebuit să ajungă la profesori pe modelul salariilor, în prima parte a lunii.

“Facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie încă înainte de sărbătorile pascale, astăzi a fost validat proiectul deci de astăzi se pot transmite solicitarea de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă formă de decontarea orelor remediale” – a declarat Cîmpeanu.

Contactat de Edupedu.ro, ministrul Educației a precizat că este vorba despre „o estimare făcută pe Programul Operațional Capital Uman că în luna martie au fost organizate circa 14.600 de grupe și s-au desfășurat, în medie, 12 ore/grupă. Altfel spus, salarii în martie ar fi 1.752.000 lei.”

 

Sursă foto – dw.com