STUDIU Dove România – Una din 3 fete cu încredere în sine scăzută spune că părinții nu înțeleg presiunea de a arăta perfect pe rețelele de socializare

Una din 3 fete cu încredere în sine scăzută spune că părinții nu înțeleg presiunea de a arăta perfect pe rețelele de socializare, conform unui studiu realizat în România de Dove la începutul anului 2021.

Din cauza stereotipurilor de frumusețe nerealiste promovate în social media, 74% dintre fetele cu încredere de sine scăzută folosesc aplicații de editare foto pentru a schimba felul în care arată în poze, iar mai mult de jumătate dintre fete folosesc filtre pentru a le face „să arate mai bine”.

”#StopPercepțieiDistorsionate este mișcarea noastră de lungă durată, menită să-i ajute pe tineri să-și cultive stima de sine în sine și o imagine pozitivă asupra propriului corp în social media. Programul Dove – Ai încredere în tine a început în 2004 și continuă să existe pentru a ajuta la crearea unei imagini pozitive asupra propriului corp. Am creat un set de resurse utile pentru a-i ajuta pe tineri să aibă mai multă încredere în sine. Astfel, a fost lansat un ghid pentru părinți despre Încrederea în sine și Social Media” – se arată într-un comunicat de presă Dove.

Aici se poate descărca Ghidul pentru profesori și Ghidul pentru părinți

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/doveromania/photos/?ref=page_internal