Doar o treime dintre medicii de familie vor să ia parte la campania de vaccinare. Mulți dintre medici se plâng că remunerația este prea mică

Vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie începe pe 4 mai, iar până în acest moment, în proces s-au înscris 3.080 de medici din totalul celor peste 10.000 din țară, adică o treime, a anunțat Valeriu Gheorghiță. Mulți dintre medici se plâng că remunerația este mică, alții spun că nu au cum să facă în cabinete circuitele cerute.

Medicii de familie care vor participa la campania de vaccinare vor fi remunerați pentru munca depusă, iar un proiect în acest sens este în avizare la Ministerul Finanțelor.

Potrivit documentului, doctorii care vaccinează în cabinetele proprii vor primi 40 de lei pentru fiecare persoană imunizată.

„Medicul lucrează cu asistenta, are nevoie de materiale speciale, să-și organizeze punctul de vaccinare, pentru că este o vaccinare atipică, trebuie să organizezi un loc unde pacientul să stea un sfert de oră după imunizare, trebuie să-și prelungească timpul de lucru, nu ai cum să faci și activitatea curentă de cabinet și un număr satisfăcător de doze” – a declarat medicul Dana Ștefana Popescu, secretar al Societății Naționale de Medicina Familiei pentru ziarul Libertatea.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – forbes.com