Comisia Europeană cere guvernului României să refacă PNRR, programul de investiții ce poate aunge la 30 de miliarde de euro din bani europeni

Autoritățile de la Bruxelles nu sunt de acord să includă investițiile în sisteme de irigații între proiectele ce vor primi bani, în vreme ce investițiile în infrastructura de transport sunt încă în analiză.

Comisia Europeană a solicitat României modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aceasta fiind a doua oară când planul este respins. Vicepremierul Dan Barna a afirmat că executivul european a respins partea de irigații din PNRR, în vreme ce Cristian Ghinea, ministrul investițiilor și proiectelor europene, a declarat că autoritățile europene consideră prea mare alocarea pentru construcția de autostrăzi.

Întrebat joi, la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a negat că forul european condus de Ursula von der Leyen ar fi respins ceva, afirmând că este vorba de „fine tuning‟ (reglare fină).

”Eu nu aş spune că a refuzat ceva Comisia Europeană, pentru că nu este adevărat, nu are cum să se întâmple acest lucru. Cred că este vorba de fine tuning, de a remodela ceea ce avem noi în PNRR pentru a intra exact în tiparele pe care le ia în calcul Comisia Europeană. Deci nu văd aici nicio problemă.” – a declarant premierul

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/comisia.europeana.in.romania