Klaus Iohannis – Restricțiile nu elimină pandemia, doar limitează impactul. Există o singură cale de ieșire din pandemie și asta e vaccinarea

Președintele a vizitat, miercuri, centrul mobil de vaccinare de la Afumați. Klaus Iohannis s-a declarat „foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare de până acum”.

„Vom continua cu campania de vaccinare. Vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului. Am văzut că și în aceste zile s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile. Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia. Restricțiile nu elimină pandemia, doar limitează impactul. Există o singură cale de ieșire din pandemie și asta e vaccinarea” – a subliniat Klaus Iohannis.

Președintele a amintit că Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat toate tipurile de vaccin și a spus că acestea „pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure”.

„Repet, nu restricțiile înlătură pandemia. Doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie, ne permite ca la vară să mergem în concedii, la concerte, la teatru. Este extrem de important” – a mai spus președintele.

„Campania de vaccinare trebuie să accelereze. De aceea am venit aici și vom găsi noi și noi căi de a veni în întâmpinarea cetățenilor. Campania de vaccinare nu se poate face de unul singur. E o campanie care ne privește pe toți” – a mai declarat Klaus Iohannis.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis