Fostul polițist, Derek Chauvin, a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare în legătură cu uciderea lui George Floyd

Derek Chauvin, fostul poliţist din Minneapolis acuzat că l-a ucis anul trecut pe George Floyd, a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare. Juriul a ajuns la o decizie, după trei săptămâni de audieri şi după mai puţin de o zi de deliberări.

Chauvin a fost încătuşat şi preluat de Biroul Şerifului din Hennepin, urmând ca în termen de opt săptămâni să fie condamnat. Familia lui Floyd a dat publicităţii un comunicat în care afirmă că decizia este importantă pentru întreaga ţară şi chiar pentru întreaga lume şi că Justiţia pentru America oamenilor de culoare este justiţie pentru întreaga Americă.

”Dar lucrurile nu se termină aici.Nu am uitat că şi ceilalţi trei poliţişti responsabili pentru moartea lui George Floyd trebuie să dea socoteală pentur faptele lor”- a transmis familia lui Floyd.

Cei 12 juraţi l-au găsit vinovat de crimă de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă în legătură cu moartea lui George Floyd, în mai 2020.

Pedeapsa maximă pe care o poate primi pentur crimă de gradul doi este de cel mult 40 de ani de închisoare, pentru celelalte fapte pedepsele fiind de 25 şi de 10 ani.

 

 

Sursă foto -blm.com