Secretarul de stat, Gelu Puiu (PNL), a demisionat de la Ministerul Mediului, după o investigație Recorder care a arătat că schimba șefi de Direcții Silvice prin șantaj

Recorder a publicat o investigație care arată cum mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei „campanii de șantaj” coordonate de la vârful Ministerului Mediului.

Din înregistrări rezultă că omul care a pus în practică această operațiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu, 41 de ani. La câteva ore după apariția anchetei, Puiu și-a dat demisia.

„Secretarul de stat Gelu Puiu și-a înaintat demisia, pe care am acceptat-o”, a anunțat, marți 20 aprilie, premierul Florin Cîțu, care a vorbit în deschiderea conferinței săptămânale a Comitetului Național de Vaccinare.

Cu doar câteva ore înainte de anunțul lui Florin Cîțu, publicația Recorder a difuzat o anchetă bazată pe înregistrări audio, potrivit cărora mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului. Secretarul de stat Gelu Puiu este înregistrat în timp ce se lăuda că a schimbat până la 20 de directori din sistemul silvic, aproape jumătate din numărul total la nivelul Romsilva, prin aceeași metodă: amenințându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă.

Investigația Recorder poate fi citită AICI.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/puiugelu