Premierul Florin Cîţu a afirmat, într-o declaraţie de presă, că nu există nici un grup de lucru la Ministerul Sănătății, care să se ocupe de raportările despre infectările şi decesele cauzate de Covid 19. Un document obținut de Libertatea din minister arată însă că grupul fusese înființat în urmă cu șase zile, iar o informare în acest sens îi fusese trimisă chiar premierului.

sondaj

„Am cerut secretarului de stat Andrei Baciu, în urma afirmaţiilor apărute în presă, să-mi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătăţii un grup de lucru care se ocupă cu aşa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup nu există”- a spus duminică premierul Florin Cîțu.

Andrei Baciu este cel care a fost desemnat să asigure interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Un document înregistrat din Ministerul Sănătății contrazice afirmația făcută de premier însă. Documentul obținut de Libertatea și prezentat și de G4 Media arată că grupul a fost înființat pe 12 aprilie sub semnătura secretarului de stat Andreea Moldovan și era compus din Andreea Moldovan, Andrei Rogoz, Liana Gavriliu, Cristian Ofiţeru şi Sebastian-Andrei Stângu.

Grupul urma să verifice, printre altele, „rezultatele monitorizării zilnice a bazelor de date tehnice aferente sistemului electronic centralizat al MS și ale platformei coronaforms.” Adică verificarea celor două baze Corona.Forms și Alerte.MS, între care fostul ministru Vlad Voiculescu afirmase că există diferențe de raportare, diferențe confirmate și de sursele Libertatea.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/florinVcitu