Agenția de rating Standard & Poor’s a anunțat îmbunătățirea ratingului de țară pentru România de la negativ la stabil

Agenţia de rating Standard & Poor’s a anunţat îmbunătăţirea perspectivei de la „negativ” la „stabil” aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută.

„Guvernul numit în funcţie după alegerile parlamentare din decembrie a amânat majorarea pensiilor adoptată de precedentul legislativ. De asemenea, a demarat un curs de consolidare, care credem că va asigura faptul că deficitul guvernamental şi datoria externă vor rămâne moderate până în 2024” – se arată în comunicatul agenției de rating.

Potrivit Standard & Poor’s, economia României ar putea înregistra o creştere de 5% în aceste an şi să rămână la un nivel solid în 2022-2023, „pe baza revenirii consumului privat şi a majorării investiţiilor, în special în sectorul public. Acesta din urmă va fi susţinut de programul multianual de investiţii în infrastructură al guvernului, conform căruia cheltuielile publice urmează să crească cu 15% în 2021. Aceasta va duce ponderea investiţiilor în PIB la un maxim istoric de 5%”, estimează Standard & Poor’s.

 

 

Sursă foto – businessreviw.com