Coca-Cola a investit 2 milioane euro în fabrica din Timişoara pentru a înlocui folia de plastic de la baxurile de doze cu carton biodegradabil

Conform Business-review.eu, Coca-Cola a anunţat luni că a investit 2 milioane euro în fabrica din Timişoara pentru a înlocui folia de plastic folosită pentru baxurile de doze cu un ambalaj colectiv din carton biodegradabil şi reciclabil.

”Sistemul Coca-Cola în România face încă un pas pentru a ajunge mai aproape de viziunea sa către o economie circulară. Compania a investit 2 milioane euro în fabrica din Timişoara şi aduce tehnologia Keel Clip™ în România, înlocuind folia de plastic folosită pentru baxurile de doze cu un ambalaj colectiv din carton biodegradabil şi reciclabil”- a informat compania.

KeelClip™ este o soluţie minimalistă de ambalaj colectiv din carton care va fi folosită pentru baxurile de doze Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes. Materia primă pentru producţia Keel Clip™ provine din surse sustenabile: carton reciclat sau provenit din păduri plantate special cu acest scop. Compania a început listarea produselor cu noul ambalaj la finalul lunii martie, iar tranziţia completă către noul ambalaj colectiv din carton va fi finalizată până la finalul anului 2021.

Impactul investiţiei se reflectă într-o scădere de 100 tone de plastic pus pe piaţă pentru anul 2021, urmând ca în anii următori această cifră să se dubleze. De asemenea, scade consumul de energie folosit în timpul producţiei cu 15%, precizează compania.

”Inovaţiile la nivel de ambalaj sunt o zonă în care început să investim încă din 2014, când am lansat apele minerale naturale Dorna într-un ambalaj cu un conţinut de 30% din plante. Am continuat apoi în 2019, cu lansarea portofoliu de ape minerale naturale în PET reciclat, iar în 2021, cu introducerea Keel Clip™, o alternativă de ambalaj colectiv care înlocuieşte folia de plastic. Iar eforturile noastre pentru diminuarea impactului asupra mediului înconjurător nu se opresc aici. Ne-am setat obiective ambiţioase”- a spus Paris Nikolopoulos, franchise country manager, Coca-Cola România.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/cocacolaromania/photos/3362743637092517