Ministrul francez al Sănătății – Persoanele sub 55 de ani, vaccinate cu AstraZeneca, ar trebui să primească un alt vaccin pentru a doua doză

Conform RTL, ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran a declarat că francezii cu vârste mai mici de 55 de ani care au primit o primă doză a vaccinului dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva COVID-19 ar trebui să facă doza de rapel cu un alt vaccin.

„Se va confirma în mod normal astăzi, este ceva complet logic”, a declarat Olivier Veran, subliniind totuşi că anunţul oficial va fi făcut de Înalta Autoritate pentru Sănătate (Haute Autorite de Sante – HAS), care va organiza o conferinţă de presă la ora locală 10:00 (11:00 ora României, n.r.). HAS a suspendat administrarea acestui vaccin la persoanele cu vârste sub 55 de ani pe 19 martie, din cauza cazurilor rare de tromboză raportate în Europa.

Înaintea acestui anunţ, aproape 600.000 de francezi, în special angajaţi din domeniul sănătăţii, au primit o primă doză a vaccinului AstraZeneca, administrat în Franţa de la începutul lunii februarie.

„Eu fac parte din această populaţie” – a reamintit ministrul Olivier Veran, în vârstă de 41 de ani, care a fost vaccinat pe 8 februarie, întrucât are profesia de medic neurolog.

„Este cât se poate de coerent să spunem ‘nu recomandăm vaccinul AstraZeneca persoanelor sub 55 de ani, aşteptând să aflăm mai multe informaţii (…)’. Deci, dacă aţi primit o primă doză şi aveţi mai puţin de 55 de ani, vi se va propune un alt vaccin la 12 săptămâni după prima doză şi veţi primi o injecţie cu un vaccin care foloseşte tehnologia ARN mesager” – a adăugat Olivier Veran.

 

 

Sursă foto – www.rtl.fr