Universitatea Oxford opreşte testarea vaccinului AstraZeneca pe copii

Medical syringe is seen with University of Oxford logo displayed on a screen in the background in this illustration photo taken in Poland on November 16, 2020. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via AP)

Anunțul Universității Oxford vine la doar câteva ore după ce un oficial Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a declarat într-un interviu că există ”o legătură” între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboză, relatat marți Wall Street Journal.

Studiul pediatric condus de Oxford a început la jumătatea lunii februarie și are ca scop testarea vaccinului anti-Covid pe care l-a dezvoltat împreună cu AstraZeneca la peste 200 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

Un purtător de cuvânt al Oxford a transmis marți că nu au apărut probleme de siguranță în cadrul testelor clinice, dar există îngrijorări după apariția cazurilor de tromboză la adulți după vaccinare. Aceste probleme au declanșat alte evaluări de reglementare în Marea Britanie și Europa pentru a investiga orice potențială legătură cu vaccinul de la AstraZeneca.

Astfel, Oxford așteaptă mai multe informații de la autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, înainte de a continua administrarea vaccinului copiilor sau adolescenților în cadrul studiului pediatric, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

Sursă foto – oxford.com