aprilie 19, 2021
SĂNĂTATE STIRI

Universitatea Oxford opreşte testarea vaccinului AstraZeneca pe copii

Anunțul Universității Oxford vine la doar câteva ore după ce un oficial Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a declarat într-un interviu că există ”o legătură” între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboză, relatat marți Wall Street Journal.

Studiul pediatric condus de Oxford a început la jumătatea lunii februarie și are ca scop testarea vaccinului anti-Covid pe care l-a dezvoltat împreună cu AstraZeneca la peste 200 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

Un purtător de cuvânt al Oxford a transmis marți că nu au apărut probleme de siguranță în cadrul testelor clinice, dar există îngrijorări după apariția cazurilor de tromboză la adulți după vaccinare. Aceste probleme au declanșat alte evaluări de reglementare în Marea Britanie și Europa pentru a investiga orice potențială legătură cu vaccinul de la AstraZeneca.

Astfel, Oxford așteaptă mai multe informații de la autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, înainte de a continua administrarea vaccinului copiilor sau adolescenților în cadrul studiului pediatric, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

Sursă foto – oxford.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *