Laurențiu Dincă, membru USR, a scris pe pagina de Facebook despre galeriile de fotbal prezente la proteste. Acesta nominalizează „Honor et Patria” – o organizație Ultras condusă cândva de George Simion și Cristian David. Astăzi doar de Cristian David. Cristian David conduce și Asociația Suporterilor Români, prima asociație de acest gen, la care s-au afiliat galerii puternice de prin țară.

sondaj

„Aproape an de an, la Mânăstirea Sâmbăta de Sus are loc adunarea celor cu simpatii legionare din România.

„Un refugiat=un atentat”, a fost afișat la un meci împotriva Serbiei pe stadion. În 2014, suporterii s-au bătut pe stadion cu agenții de securitate la un meci România – Ungaria.

În 2017 au fost mai multe acțiuni în București sub denumirea de „nu islamizării României”. În fiecare an, în ziua în care a fost semnat Tratatul de la Trianon, se adună în Covasna și Harghita și provoacă comunitatea maghiară.

Și lista poate continua.

Ăștia sunt „Honor et Patria” – o organizație Ultras condusă cândva de George Simion și Cristian David. Astăzi doar de Cristian David. Cristian David conduce și Asociația Suporterilor Români, prima asociație de acest gen, la care s-au afiliat galerii puternice de prin țară.

Cristian David este și secretarul general al AUR, coordonatorul campaniei de la parlamentare. Mâna dreaptă a lui Simion. Ei au înființat galeriile de suporteri în scop politic, ei au fost în primul rând cu bannere rasiste și xenofobe. Sunt și așa numiții „oameni în negru” cărora Răzvan Burleanu le declarase război după repetate acte de rasism pe stadion.

La ultimul miting i-am văzut, în special, în Cluj și Craiova. Au fost și la Sibiu și în cam toate orașele din țară în care există galerii afiliate sau apropiate de gruparea lui Cristian David și George Simion. Acum au răspuns la apel.

După ani de rasism pe stadioane, după zeci de întâlniri prin mănăstiri pentru a celebra legionarismul, după acțiuni xenofobe, coordonate de secretarul general al AUR și președintele partidului, nu poți să vii astăzi să spui „nu suntem partid extremist”.  Sunt partid extremist, condus de simpatizanți legionari.” – a scris Laurențiu Dincă (USR) pe pagina de Facebook

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/honoretpatria