Proteste în marile orașe împotriva restricțiilor anti-COVID. Ciocniri între manifestanți și jandarmi în mai multe localități

Ora 22.25: Protestul a atins culmea cinismului la Bacău, unde câteva zeci de oameni au ajuns în fața Spitalului Municipal ”Sfânta Maria”, unde sunt internați pacienți cu Covid, și au strigat ”Hoții” și ”Asasinii”.

Ora 21.51: La protestul din Brăila s-au înregistrat violențe între jandarmi și protestatari, potrivit DeBraila.ro.

Ora 21.39: Peste 100 de persoane protestează în fața primăriei Ploiești împotriva restricțiilor impuse de Guvern în vederea combaterii pandemiei de coronavirus, transmite Ziarul Incomod. Protestatarii aflați în fața primăriei ar dat foc la mai multe măști de protecție, în semn de protest față de măsura impusă de autorități ca oamenii să le poarte.

Ora 21.23: Scandări xenofobe la Pitești, unde protestatarii anti-restricții au strigat „Afară, afară, cu ungurii din ţară”, potrivit ArgesulOnline.ro.

Ora 21.22: Sute de persoane protestează în Iași, în Craiova, în Brașov, Botoșani și în alte orașe din țară

Ora 21.20: Câteva zeci de persoane s-au strâns în zona Bucur Obor din București și merg în marș spre Piața Victoriei

Ora 20.37: Peste o sută de protestari și la Pitești în fața Prefecturii, transmite ArgesulOnline.ro. ”Nu se mai poate aşa, ne tăiaţi din programul de lucru, dar taxele le vreţi la fel”, a spus unul dintre protestatari

Ora 20.09: În Constanța, circa 300 de persoane mărșăluiesc spre Poarta 2, pe Valea Portului. Mai apoi vor merge pe bulevardul Tomis până la Dacia. Urmează bulevardul Lăpușneanu și Casa de Cultură, unde vor staționa transmite Constanța TV. Protestatarii s-au oprit în fața Catedralei Arhiepiscopale și au rostit rugăciunea ”Tatăl nostru”

Ora 20.05: Circa 500 de persoane se află acum în Piața Victoriei, alți 500 ar fi în marș, potrivit unor estimări neoficiale

Ora 19.50: La protest participă și sindicaliștii de la Metrou, recent somați de Metrorex să elibereze spațiile comerciale și care au blocat șinele de la metroul bucureștean timp de o zi. Sindicaliștii au postat un anunț în acest sens pe un grup intern, potrivit informațiilor Economedia.ro.

Ora 19.41: Protestatari din București au ajuns din Piața Universității în Piața Victoriei, unde au ocupat scuarul din fața sediului Guvernului. Jandarmii sunt la fața locului, unde asigură circulați auto în intersecție.

Un incident a avut loc la protestul față de restricții de la Universitate. Un bărbat a fost ridicat de jandarmi la manifestația organizată de partidul AUR în Capitală. Protestatarilor anti-mască li s-au alăturat sindicaliștii de la metrou, veniți să protesteze împotriva conducerii Metrorex. În țară au avut loc manifestații similare, unele dintre ele tensionate.

 

 

Sursă foto – facebook