Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a prezentat un raport de activitate premierului Florin Cîțu

Conform Hotnews, raportul prezentat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, are 21 pagini. Potrivit documentului, în mare parte, Voiculescu spune ce planuri are, la capitolul realizări fiind menționate testele, schimbarea modului de calcul a ratei incidenței și campania de comunicare „Om cu om oprim pandemia”. La acest ultim capitol, ministrul Sănătății a raportat inclusiv numărul de comentarii și share-uri de pe Facebook.

În documentul consultat de HotNews.ro, Vlad Voiculescu menționează la măsuri implementate:

  • Introducerea testelor antigen rapide în diagnosticarea pacienților, teste sunt disponibile gratuit în UPU/CPU, camere de gardă, cabinete medicale, servicii de ambulantă, școli (3.154.760 teste distribuite în țară).
  • Crearea cadrului legal și bugetar pentru realizarea screeningului și secvențierii în vederea identificării variantelor SARS-COV-2 circulante pe teritoriul României.
  • Unificarea machetelor de raportare – existența a mai multor machete de raportare către mai multe instituții (MS, DSP, CJCCI/CMBCCI), făcea ca raportarea să fie inconstantă și incorectă.
  • raportarea datelor în alerte.ms, o dată pe zi cu excepția celor referitoare la încărcarea paturilor ATI și a secțiilor cu pacienți, care se raportează de două ori pe zi.
  • introducerea focarelor în calculul incidenței.
  • calculul incidenței pentru 14 zile – cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care acesta se realizează.

Continuarea pe Hotnews.ro

 

 

Sursă foto –