Doi farmaciști au fost prinși că foloseau buletinele pacienților ca să parieze la jocuri de noroc

Conform monitorulsv.ro, doi farmaciști, soț și soție, au fost găsiți vinovați de falsificarea unor acte. Tribunalul Suceava a decis să-i condamne pe Mihai și Alina Ioana Popescu la câte 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanța a mai decis să amâne aplicarea pedepsei de 6 luni de închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În același dosar, cei doi soți au primit și achitări pentru infracțiunea de tentativă la fraudă informatică, dar și pentru cea de evaziune fiscală, în cazul Alinei Ioana Popescu stabilindu-se că nu există probe că a săvârșit cele două infracțiuni.

Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru că s-ar fi folosit de datele personale ale unui client care își făcuse un card de fidelitate la farmacie pentru a paria la jocuri de noroc.

Potrivit datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în luna martie a anului 2015, o persoană a mers la punctul de lucru al farmaciei la care lucra Mihai Popescu. Clientul și-a făcut un card de fidelitate la respectiva farmacie, ocazie cu care o copie scanată a actului de identitate a ajuns pe mâna farmacistului.

Pe 24 aprilie 2016, Mihai Popescu a mers la punctul de lucru al unei firme de jocuri de noroc și a depus 500 de lei printr-o dispoziție de încasare și a semnat în fals dispoziția menționată, folosindu-se de datele clientului farmaciei.

 

 

Sursă foto – lapretmic.ro