Guvernul pregătește tăierea ajutorului lunar de 1.500 de lei pentru creșă și grădiniță

Bucuria părinților a fost de scurtă durată. Intrată în vigoare la 1 ianuarie, prevederea din Codul Fiscal care permitea deducerea cheltuielilor cu educația copiilor mai mici de 7 ani s-ar putea suspenda de la 1 aprilie până la sfârșitul anului, potrivit unei ordonanțe de urgență pregătite de Ministerul de Finanțe.

De la 1 ianuarie, contribuabilii puteau solicita, cu acordul angajatorului, dacă acesta plătea impozit pe profit, decontarea cheltuielilor cu educația timpurie – creșă sau grădiniță – pentru copii care nu au împlinit 7 ani, în limita a 1.500 de lei pentru fiecare copil. Absența normelor de aplicare a dat deja mari bătăi de cap angajatorilor.

Puteau fi decontate și activitățile extrașcolare? Ce documente doveditoare trebuie atașate dosarului? Întrebările erau multe, angajatorii așteptând cu nerăbdare normele de aplicare a legii din partea Ministerului Finanțelor. În loc de norme, Finanțele propun direct suspendarea aplicării prevederii de la 1 aprilie până la sfârșitul anului, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus în transparență decizională pe site-ul ministerului.

 

 

Sursă foto – dw.com