Decizie halucinantă a prefecturii Timiș – Timișoara iese din carantină la o infectare de 8.19/1000 deși a intrat în carantină când rata de infectare era 7.49/1000

Timişoara şi cele patru comune limitrofe vor ieşi din carantina instituită în urmă cu două săptămâni, după ce membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş au respins propunerea de prelungire a stării restrictive pentru încă 7 zile.

„În urma analizelor de risc efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a avizelor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică, astăzi (sâmbătă – n.r.), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc, pentru o perioadă de 7 zile. În urma votului exprimat, în cadrul CJSU Timiş s-a votat cu 20 de opţiuni pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă, astfel că prelungirea măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesară de 2/3 dintre membrii prezenţi pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare”- a anunţat Prefectura Timiş.

Decizia este una controversată deoarece carantinarea Timișoarei, decisă în urmă cu două săptămâni, avea la bază o rată de infectare de 7,49 la mia de locuitori, iar pe 20 martie, când a fost eliminată prelungirea carantinei, rata de infectare era mai mare, respectiv 8,19.

UPDATE

Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină. Măsura a fost deciză de Raed Arafat, după consultări cu conducerea Ministerului Sănătății, și este valabilă pentru încă 72 de ore, „fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/247timisoara/photos/?ref=page_internal